Toţi angajaţii Spitalului Judeţean reveniţi din concediu, testaţi pentru COVID-19

Social

Toţi angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad care revin din concediu sunt testaţi pentru COVID-19 înainte să îşi reia activitatea, pentru a se evita eventuala răspândire a virusului SARS-CoV-2 în rândul cadrelor medicale sau pacienţilor.

Reprezentanţii SCJU Arad au declarat, marţi, pentru AGERPRES, că decizia de testare a angajaţilor a fost luată pentru că mulţi dintre aceştia au plecat în concediu în străinătate şi ar putea contracta virusul.

“Testarea tuturor angajaţilor la revenirea din concediul de odihnă, concediul medical sau după cel puţin patru zile libere plătite a început în 9 iulie, iar în această perioadă au fost efectuate aproximativ 350 de teste. Un singur angajat a fost depistat pozitiv în această campanie, o asistentă medicală care a călătorit în afara ţării. Prin depistarea acestui caz s-a evitat infectarea altor cadre medicale sau a pacienţilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU Arad, Simina Roz.

Conform acesteia, SCJU Arad, care are aproximativ 2.100 de angajaţi, este primul spital din România care a luat o astfel de decizie pentru evitarea unui focar de coronavirus.

În prezent, în SCJU Arad sunt internaţi 37 de pacienţi infectaţi şi mai sunt libere 100 de paturi destinate bolnavilor de COVID-19.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 788 cazuri de COVID-19, iar 79 de bolnavi au decedat. Cel mai tânăr pacient confirmat a avut cinci săptămâni, iar cel mai vârstnic, 97 de ani. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *