Ajutor transfrontalier pentru Arad

Social

Proverbul “Prietenul la nevoie se cunoaște” este mai actual ca niciodată. O demonstrează zilele acestea autoritățile locale din orașul maghiar Hódmezővásárhely, înfrățit cu orașul nostru. Interesat de problemele cu care se confruntă Aradul în această perioadă dificilă, primarul dr. Márky-Zay Péter a luat legătura cu viceprimarul Levente Bognar. Aflând de greutățile legate de aprovizionarea cu măști sanitare, luni, 6 aprilie 2020 partea maghiară a trimis prin vama Nădlac un transport de 1500 de măști, preluat de către directorul Direcției Generale Poliția Locală, Adrian Toma.

Măștile vor fi distribuite asistenților sociali și polițiștilor locali.Reprezentanții celor două orașe au convenit ca Aradul să întoarcă acest gest de îndată ce vor avea posibilitatea.
Strânsele legături de prietenie dintre cele două orașe se datorează eroului martir Tóth Sándor, cetățean maghiar din Hódmezővásárhely care a adus ajutoare în timpul Revoluției din 1989. Din nefericire acesta și-a pierdut viața la Arad, în noaptea de 22 spre 23 decembrie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.