La Arad, numărul solicitărilor de ambulanţe a crescut cu 40% în septembrie, faţă de anul trecut, pe fondul pandemiei

Social

Numărul solicitărilor echipajelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Arad a crescut constant în ultimele luni, de când a început să crească şi numărul cazurilor de COVID-19, astfel că în septembrie echipajele au avut 6.604 intervenţii, cu 40% mai mult decât în septembrie 2019, când au fost înregistrate 4.636.Managerul SAJ Arad, Raveca Nicoară, a declarat că în acest moment se lucrează la capacitate maximă. “Am suspendat toate concediile şi zilele libere, suntem suprasolicitaţi, dar cu toate acestea încercăm să facem faţă tuturor solicitărilor. Trebuie să menţionăm că doar serviciul de ambulanţă face recoltări de probe COVID-19 la domiciliu, iar numărul solicitărilor este unul uriaş. Doar în ultimele 24 de ore am avut 186 de deplasări pentru recoltare probe, faţă de o medie zilnică de 40 în săptămânile trecute”, a spus Nicoară.

Ea a precizat că marea majoritate a intervenţiilor ambulanţelor sunt în legătură cu COVID-19, în condiţiile în care “oamenii cheamă mai puţin salvarea pentru afecţiunile obişnuite, faţă de anii trecuţi, probabil pentru că nu vor să intre în contact cu personal medical de teama unei eventuale infectări cu SARS-CoV-2”.
Creşterea numărului de solicitări pentru echipajele SAJ a început în iulie, odată cu înmulţirea cazurilor de COVID-19 în judeţul Arad. În luna respectivă, au fost înregistrate 5.767 intervenţii, faţă de 5.368 în iulie 2019. În august, creşterea a fost mai mare, la 6.423 intervenţii, faţă de 5.204 în august 2019.
“Comparativ cu anul trecut, şi numărul de kilometri parcurşi de ambulanţele noastre este mai mare, însă nu asta ne îngrijorează, ci numărul imens al solicitărilor, cum spuneam mai devreme. Trebuie să spunem că în această perioadă ne confruntăm cu un număr crescut de angajaţi infectaţi cu noul coronavirus. Oamenii sunt la capătul puterilor, noi suntem o echipă puternică, le mulţumesc tuturor şi fiecăruia în parte pentru efortul supraomenesc pe care îl depun minut de minut, sunt adevăraţi profesionişti”, a spus Raveca Nicoară. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.