Municipiul Arad participă la Rabla Local

Social

Municipiul Arad  a intrat oficial în Programul privind casarea autovehiculelor uzate (Rabla Local), derulat în cofinanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu. Sumele necesare pentru participarea la cofinanțare sunt asigurate din bugetul local, contribuția proprie a Municipiului Arad fiind de 600 lei pentru fiecare autovehicul uzat, casat, ca parte a stimulentului pentru casare, iar suma de 2.400 lei va fi alocată din Fondul pentru mediu. 

În cadrul unei sesiuni de înscriere Municipiul Arad va aplica pentru un număr de 1.000 de autovehicule.

“S-a aprobat și s-a propus intrarea în acest program cu 1000 de mașini.  E maximum ce permite în momentul de față respectiva procedură de la București pentru un oraș cum este Aradul. Noi am bugetat pe tot anul pentru 5000 de mașini, respectiv 3 milioane de lei. Vom vedea dacă pe viitor vom mai putea accesa acest program. Nu se întâmplă de mâine! Așteptăm normele de aplicare. Estimez că în a doua parte a lunii aprilie vom putea oferi mai multe detalii referitoare la acest proiect: ce documente sunt necesare, în ce format și unde anume trebuie depuse, totul pentru a informa corect cetățenii. În momentul de față depindem de ceea ce va veni de la București, de la Ministerul Mediului și de la Fondul de Mediu”, a punctat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț la finele ședinței ordinare a CLM Arad în care s-a aprobat în unanimitate participarea Municipiului Arad la Programul Rabla Local.

Prin intermediul acestui program, persoanele fizice care casează o mașină mai veche de 15 ani primesc, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligați să folosească banii obținuți astfel pentru a cumpăra o mașină nouă. La casat vor putea fi aduse mașini mici, microbuze și chiar autoutilitare sau autospeciale ușoare.

Pe site-ul Primăriei Municipiului Arad, https://www.primariaarad.ro/, Ședințe CLM Arad/Ordine de zi ședințe/ Ordine de zi ședințe 2023/Ordinea de zi a ședinței din data de 30.03.2023 puteți consulta Regulament de participare la acest program.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe FacebookInstagram , YouTube , TikTok , Twitter .