Peste 380.000 de alegători sunt aşteptaţi la urne în Arad, duminică, pentru aceştia fiind înfiinţate 440 de secţii de votare, iar 262 de persoane candidează pentru funcţia de primar în cele 10 oraşe şi 68 de comune din judeţ

Politic

Potrivit datelor obţinute de la Prefectura Arad şi birourile electorale, la alegerile locale şi europarlamentare sunt înregistrate pe listele electorale 380.312 de persoane cu drept de vot, din care 141.903 în municipiul Arad. Pentru acestea, au fost tipărite 418.909 buletine de vot pentru alegerile pentru Parlamentul European şi 421.070 de buletine de vot din fiecare tip pentru alegerile locale.

Pentru cele 78 de primării, candidează pentru funcţia de primar 262 de persoane, cele mai multe în municipiul Arad, unde au intrat în cursă opt candidaţi (în ordinea de pe buletine): Leontin Aslău (AUR), Veres Attila – Csaba (UDMR), Ilie Cheşa (PSD), Călin Laurenţiu Bibarţ (PNL), Bogdan Lăbăşan (SOS România), Cristian-Aurel Galea (Partidul Alternativa Dreaptă), Adrian Wiener (Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei), Dănuţ – Tudor Cotuna (PUSL).

Pentru consiliile locale, au fost depuse 4.386 de candidaturi.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Arad, conducerea este dorită de şapte candidaţi (în ordinea de pe buletinele de vot): Florin Galiş (AUR), Iustin Cionca (PNL), Mihai Fifor (PSD), Pero Tamas – Carol (UDMR), Florin – Dorin Doroţiu (PUSL), Răzvan – Paul Anghel (Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei), Dan – Mihai Kiss (SOS România).

Acestora li se adaugă 265 de persoane, de pe listele partidelor, care candidează pentru a obţine unul dintre cele 32 de posturi de consilier judeţean.

În judeţul Arad au fost înfiinţate 440 secţii de votare, dintre care 115 în municipiul Arad.

La alegerile locale din 2020, prezenţa la urne a fost de 45,08% în judeţ şi de 29,81% în municipiul Arad.

În 2019, la alegerile pentru Parlamentul European, prezenţa la urne în judeţ a fost de 47,81%.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe FacebookInstagram , YouTube , TikTok , Twitter .