Târgul Agromalim, cel mai mare din judeţ, a fost anulat din cauza pandemiei

Social

Târgul Agromalim, care ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 10 – 13 septembrie la Expo Arad Internaţional, a fost anulat, conform unui mesaj pe care l-au primit, de la conducerea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Arad, agenţii economici care s-au înscris pentru a participa.

În mesajul semnat de către preşedintele CCIA, Gheorghe Seculici, se arată că târgul a fost anulat în contextul pandemiei de coronavirus.

„Având în vedere evoluţia crescătoare a numărului infecţiilor cu coronavirus, a cazurilor active şi a persoanelor aflate la terapie intensivă, precum şi menţinerea interdicţiei de organizare a evenimentelor cu un număr mai mare de 500 persoane pe zi, conducerea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, organizatorul târgului Agromalim 2020, a decis, în urma analizei efectuate, anularea ediţiei din 2020 a târgului”, se arată în mesaj.

Ulterior, Seculici a declarat, pentru AGERPRES, că o parte dintre cei înscrişi iniţial pentru a participa „au transmis oricum că preferă să se retragă, în contextul defavorabil provocat de pandemie”.

„Am avut consultări şi cu autorităţile, iar mesajul pe care l-am primit a fost acela că într-o lună, cât a mai rămas până la data la care trebuia să organizăm târgul, lucrurile nu s-ar fi îmbunătăţit suficient, astfel încât să nu existe niciun pericol pentru vizitatori şi participanţi”, a adăugat Seculici.

Târgul a avut până acum 30 de ediţii anuale şi era cel mai mare organizat în judeţ. Anul trecut, au expus 252 de participanţi din România şi 35 din străinătate, iar în trei zile au fost înregistraţi peste 16.000 de vizitatori, dar în condiţiile unor restricţii impuse de existenţa focarelor de pestă porcină africană declarate în judeţ. Suprafaţa pe care s-a desfăşurat târgul a fost de 35.450 de metri pătraţi.

Târgul prezintă tehnologii, maşini şi utilaje agricole, sisteme de creştere şi furaje pentru animale, medicamente şi instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, tehnică de ambalare, servicii de consultanţă, animale de rasă, reviste, cărţi şi cataloage de specialitate. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.