Un al doilea computer tomograf a fost pus în funcţiune la Spitalul Judeţean Arad

Social

Un computer tomograf GE Healthcare a fost pus în funcţiune la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, achiziţia acestuia fiind făcută cu o finanţare de 3,7 milioane de lei asigurată de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean.

Reprezentanţii SCJU Arad au declarat că acesta este al doilea computer tomograf care funcţionează în spital, echipamentul fiind cumpărat în primăvară, însă între timp a avut loc construirea structurii modulare, instalarea aparatului şi s-a aşteptat emiterea autorizaţiei de funcţionare.

“Echipamentul este însoţit de o construcţie modulară pentru a putea fi folosit şi pentru pacienţii suspecţi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, fără a fi nevoie ca pacienţii să intre pe secţiile unităţii sanitare înainte de a avea un diagnostic clar. Modul în care este stabilit circuitul pacienţilor şi al personalului medical în cadrul structurii modulare reduce la minimum riscul de expunere la virus. Echipamentul are o sensibilitate ridicată la detectarea şi evaluarea anomaliilor pulmonare în fază incipientă. Datorită software-ului avansat de post-procesare, acesta poate efectua tomografierea segmentată automată a plămânilor şi a căilor respiratorii, analiza cantitativă a parenchimului şi evaluarea eficientă a gravităţii unei pneumonii. În perioada următoare vom finaliza şi extinderea reţelei interne de imagistică a spitalului pentru ca examentul CT să poată fi vizualizat direct pe secţie”, a declarat medicul-şef Laborator Imagistică şi Radiologie Medicală din cadrul SCJU, Oana Amza.

Conform acesteia, computerul tomograf este dotat cu o tehnologie modernă pentru reducerea dozei de radiaţie administrată pacientului şi oferă un diagnostic “de încredere”, detectând cele mai mici detalii în patologii cerebrale, cardiovasculare, hepatice, colonice sau oncologice.

Achiziţia echipamentului include amenajarea şi dotarea structurii modulare şi o garanţie full-service cu piese de schimb, pentru o perioadă de cinci ani.

“În ultimii patru ani, am investit 90 de milioane de euro în sistemul de sănătate arădean, am modernizat majoritatea secţiilor de spital, am cumpărat 520 de aparate medicale pentru Spitalul Judeţean şi am obţinut finanţare pentru cinci spitale noi: Oncologie, Pediatrie-Matern, Psihiatrie Căpâlnaş, Psihiatrie Arad, Infecţioase Adulţi, dintre care sunt lucrări în curs la Oncologie şi Psihiatrie Căpâlnaş”, a declarat preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.