Un prim pas în directia reabilitării si extinderii sistemului de alimentare cu apă si apă uzată din zona Grădiste Est

Social

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal de vineri, 6 Martie, se află proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea unor măsuri în vederea realizării obiectivului de investiție ”Reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și apă uzată Grădiște Est”. Investiția este necesară pentru funcționarea în condiții optime a sistemului centralizat de apă și canalizare din municipiu și presupune realizarea unui inel de legătură nou, în care se vor conecta și străzile noi apărute în zona de est a municipiului, cum este de exemplu strada Cometei.

Totodată se intenționează relocarea conductelor de apă uzată, care vor deservi și localitățile limitrofe, realizându-se un inel de centură apă potabilă și apă uzată a municipiului Arad, inel ce va putea deservi următoarele zone de dezvoltare din estul Aradului (zone industriale, zone de servicii, etc.).
Tot în acestă zonă se vor monta rețele de apă cât și nodurile de intersecție aferente, iar pentru rețeaua de apă uzată, conductele de refulare cât și stațiile de pompare intermediare.

Investiția municipalității se va realiza pe terenurile delimitate de str. Cometei, sensul giratoriu DN 7 km 541+050, Uzina de Apă II, limita unității administrativ – teritoriale Municipiul Arad și Calea Radnei. Vorbim despre terenuri proprietate publică a Muncipiului Arad, dar și despre terenuri proprietate privată a unor persoane fizice și juridice, care se vor supune exproprierii, în condițiile legii.

În cadrul conferinței de presă susținute marți, 3 Martie, primarul Călin Bibarț a explicat contextul în care va avea loc exproprierea.

„Vineri vom face primul pas în direcția dezvoltării rețelei de apă și canalizare în zona de est a municipiului. Pentru a putea realiza această investiție este nevoie de exproprierea a circa 5 hectare de teren, în condițiile în care proprietarii acestor terenuri se opun investiției. Mai mult decât atât, în urma exproprierii, vom putea asigura accesul spre pasajul care așteaptă să fie finalizat. Administrația locală va deveni astfel un partener al Ministerului Transportului în realizarea unui obiectiv de importanță strategică atât pentru orașul nostru cât și pentru România.”, a declarat edilul Călin Bibarț.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.