Echipamente medicale de un milion de lei, achiziţionate pentru o secţie a Spitalului Judeţean Arad

Social

Echipamente medicale noi în valoare de aproximativ un milion de lei au fost achiziţionate pentru Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, astfel că timpii de aşteptare pentru prelucrare şi diagnosticare scad de la două săptămâni la patru zile.

Serviciul de Anatomie Patologică a beneficiat de o finanţare din partea Primăriei Arad şi Consiliul Judeţean Arad, în urma căreia laboratorul a fost echipat cu o linie modernă şi completă de procesare histopatologică şi citopatologică. Între altele, au fost cumpărate aparate de procesare tisulară şi automate care permit prelucrarea în condiţii optime a biopsiilor şi a pieselor chirurgicale, rezultând un diagnostic mult mai operativ.

Conform reprezentanţilor unităţii medicale, înainte de achiziţia echipamentelor, întreaga activitate se desfăşura manual, iar timpul de procesare a ţesuturilor şi lichidelor biologice era de aproximativ două săptămâni, timp care a fost redus la patru zile.

“Serviciul de Anatomie Patologică este, astăzi, cel mai modern din vestul ţării şi printre primele din România. Datorită aparaturii moderne am scurtat foarte mult timpul de prelucrare a biopsiilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a spus că finanţarea achiziţiilor a fost prioritară “pentru că activitatea serviciului are un rol esenţial pentru diagnosticarea pacienţilor internaţi în celelalte secţii ale spitalului”. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.