Horea Timiş: Judeţul Arad a trecut de faza de platou şi este în remisiune privind cazurile noi de COVID-19

Social

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad consideră că judeţul a trecut de faza de platou privind numărul cazurilor de COVID-19 şi este “în remisiune”, în ultimele zile fiind raportate puţine cazuri noi, iar în spitale mai sunt doar 72 de pacienţi.
Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat, într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean Arad, că vârful de internări a fost înregistrat în 17 şi 18 aprilie, iar în prezent sunt puţine cazuri noi confirmate.

“Cu privire la evoluţia internărilor, am avut un vârf pentru judeţul Arad în 17 – 18 aprilie, acum începem să coborâm semnificativ, am trecut de faza de platou, suntem în faza de remisiune. La ora actuală, avem 72 de pozitivi internaţi. (…) Din punctul de vedere al Direcţiei de Sănătate Publică, situaţia focarelor este stabilizată la acest moment. Dacă menţinem acest trend, sperăm să nu mai avem un al doilea val”, a spus Horea Timiş.
În urmă cu o săptămână, 100 de pacienţi erau internaţi în judeţ, iar în urmă cu două săptămâni, 90% dintre paturi erau ocupate cu bolnavi de COVID-19.
În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, a declarat că în judeţ sunt libere 288 de paturi pentru pacienţi cu COVID-19, iar de la debutul pandemiei au fost declaraţi vindecaţi 541 pacienţi.
Şeful DSP a mai anunţat că va avea o întâlnire, joi, cu toţi directorii de spitale din judeţ, pentru a discuta cu aceştia măsurile ce vor fi luate în “era post Covid”. El le-a mulţumit cadrelor medicale că au suportat “un program infernal” în ultimele luni şi a precizat că deşi ultimele cifre sunt încurajatoare, “deocamdată pericolul nu a trecut”. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.