Patru noi focare de COVID-19; unul, într-un centru de îngrijiri paliative

Social

Patru focare noi de COVID-19 au fost descoperite de autorităţile sanitare din Arad, unul dintre acestea fiind într-un centru de îngrijiri paliative din localitatea Ghioroc.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că la Centrul de îngrijiri paliative din Ghioroc sunt zece persoane testate pozitiv, până în prezent, însă continuă testarea personalului şi a beneficiarilor.

La acest centru, care aparţine de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, există 22 de de paturi şi erau internaţi 19 pacienţi. Între timp, cei infectaţi au fost transferaţi pe secţiile COVID-19 ale spitalului.

Totodată, au fost descoperite focare în localităţile Gurahonţ şi Bocsig, fiecare cu peste 25 de persoane infectate până în prezent, iar “un focar este în curs de constituire în localitatea Pâncota”.

“Din păcate, toate aceste focare apar acolo unde nu se respectă măsurile de prevenire. Avem echipe ale DSP, facem teste, probabil vor fi descoperiţi mai mulţi localnici infectaţi în următoarele ore şi zile. Insistăm cu recomandarea către populaţie să se poarte mască de protecţie, chiar şi în spaţii deschise dacă sunt aglomerate, să evite evenimente publice cu multe persoane, petreceri, nunţi, botezuri sau chiar întâlniri religioase”, a declarat Horea Timiş.

În judeţ mai sunt active şi focarele din localităţile Sâmbăteni şi Seleuş, care au fost descoperite zilele trecute, având peste 70 de persoane infectate.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost depistate infectate cu noul coronavirus 969 de persoane, dintre care 39 în ultimele 24 de ore. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.