Sprijin pentru persoanele aflate în dificultate

Social

Primăria Municipiului Arad, prin Direcția de Asistență Socială și rețeaua de magazine Remarkt au încheiat un protocol de colaborare cu scopul sprijinirii persoanelor aflate în situații de risc generate de Coronavirus. Astfel, începând de luni, 30 martie 2020, arădenii aflați în dificultate vor putea primi coșuri cu alimente de bază. Acestea vor fi distribuite de reprezentanții Direcției de Asistență Socială, cei care vor verifica persoanele care se încadrează în această categorie.

„Mulțumesc conducerii rețelei de magazine Remarkt pentru acest gest deosebit făcut pentru arădeni și pentru orașul nostru. În aceste zile în care trebuie să facem cu toții față unei situații nemaiîntâlnite, este încurajator să știi că ai alături de tine un partener de încredere. Am purtat o discuție cu conducerea rețelei de magazine Remarkt în urma căreia am semnat acest protocol de colaborare în baza căruia persoanele aflate în dificultate vor fi ajutate cu alimente de bază.”, a declarat primarul Călin Bibarț.
„Întreaga echipă Remarkt organizează această acțiune cu tot sufletul și urează tuturor multă sănătate! Împreună vom depăși mai ușor aceste momente dificile!”, au declarat directorul general Remarkt Magazine SRL, Gerardo Monzillo și directorul de achiziții și marketing, Anca Sîrbu.

„Este un ajutor neașteptat și binevenit în această situație de criză cu care ne confruntăm. Acest protocol de colaborare prevede întrajutorarea persoanelor aflate în nevoie și risc, dar în același timp este și o măsură de estompare a răspândirii epidemiei de COVID.”, a afirmat directorul DAS Arad, Oana Pârvulescu.
În această situație de criză, facem apel la societatea civilă arădeană să sprijine instituțiile implicate, iar dacă identifică persoane aflate în izolare la domiciliu, cu vârsta de peste 65 de ani, fără aparținători, să sesizeze Direcția de Asistență Socială la Tel verde: 0787-806.562.
Tel verde va putea fi apelat de luni până vineri, între orele 8-20, pentru persoanele din municipiul Arad.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.