Un spital mobil pentru pacienţi confirmaţi cu coronavirus va fi amenajat într-o hală expoziţională din Arad

Social

Autorităţile vor amenaja un spital mobil în hala expoziţională a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Arad, pe o suprafaţă de aproximativ 4.500 de metri pătraţi, pentru situaţia în care numărul celor infectaţi cu COVID-19 care vor avea nevoie de îngrijiri medicale va depăşi capacitatea spitalelor din judeţ.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad Sergiu Bîlcea a anunţat acest demers printr-o postare făcută pe contul său de Facebook. “Amenajăm un spital mobil la Expo Arad, pentru situaţia în care vom avea un număr foarte mare de bolnavi de coronavirus. Astăzi (miercuri – n.r.) am fost pe teren alături de domnul doctor Gheorghe Domşa, care conduce Grupul de sprijin pentru spital, epidemiolog dr. Timiş şi o echipă de specialişti. Căutăm soluţii şi resurse, le mulţumesc tuturor celor care ajută acest proiect cu entuziasm”, a scris Bîlcea.

Preşedintele CCIA, Gheorghe Seculici, a declarat că este iniţiatorul acestui proiect, iar autorităţile judeţene s-au mobilizat pentru amenajarea spitalului mobil. “Am avut deja discuţii cu conducerea Consiliului Judeţean, iar astăzi (miercuri – n.r.) am început pregătirea spaţiului. Sunt disponibili 4.500 de metri pătraţi şi cred că în cel mult zece zile vom avea aici un spital mobil”, a spus Seculici.

Preşedintele CCIA a adăugat că amenajările sunt finanţate în special cu fonduri provenite din mediul privat, în urma unor donaţii, dar şi cu fonduri publice locale. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.