Preşedintele CJ Arad: Spitalul TBC va fi dotat cu ventilatoare pentru toate cele 96 de paturi

Social

Spitalul TBC Arad, care a fost transformat în unitate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, va fi echipat cu ventilatoare pentru toate cele 96 de paturi, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Iustin Cionca.

Conform acestuia, în prezent, la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, în subordinea căruia se află şi Spitalul TBC, există 30 de ventilatoare, la fel ca înainte de declararea pandemiei.

În ultimele săptămâni, Consiliul Judeţean a deschis proceduri pentru achiziţia altor 44 de ventilatoare, primind deja patru oferte pentru echipamente de ventilare mecanică şi şase oferte pentru ventilatoare transportabile.

„În următoarea perioadă vor fi achiziţionate 44 de ventilatoare. În acest scop, au fost alocate fonduri atât de la bugetul Consiliului Judeţean, cât şi de către Primăria Arad. Vom ajunge la un număr de 74 de ventilatoare la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, însă avem deja începute demersuri pentru achiziţia altor echipamente de acest fel, pentru că ne-am propus să dotăm cu ventilatoare toate cele 96 de paturi de la Spitalul TBC”, a declarat, pentru AGERPRES, Iustin Cionca.

CJ Arad a calculat un preţ estimativ de 22.000 de euro pentru un ventilator, astfel că achiziţia celor 44 de bucăţi s-ar ridica la aproape un milion de euro.

Preşedintele CJ Arad a precizat că mai sunt în derulare două proiecte pe fonduri europene, din care vor fi achiziţionate atât ventilatoare, cât şi alte echipamente medicale.

Totodată, există discuţii cu mediul de afaceri şi asociaţii civice care s-au oferit să sprijine achiziţia unor astfel de echipamente. De exemplu, Arhiepiscopia Aradului şi Fundaţia Universitară „Vasile Goldiş” au facilitat achiziţia a opt ventilatoare, care urmează să ajungă la SCJU.

În ultimele săptămâni, donaţiile către SCJU au ajuns la peste 700.000 lei şi 150.000 de euro.

În ultimii trei ani, CJ Arad a alocat 53,3 milioane de euro pentru SCJU, unitate aflată în subordinea administraţiei judeţene din 2010. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.