Autoritățile ar putea folosi primul spital de campanie, după ce a crescut numărul infectărilor cu noul coronavirus

Social

Autoritățile iau în calcul folosirea primului spital de campanie construit la Arad. Asta pentru că în ultima vreme au apărut multe cazuri de infectare cu noul virus în trei fabrici din zona industriala unde lucrează mii de persoane.

Mai mulți muncitori din trei fabrici au fost depistați pozitiv la noul coronavirus, așa că toți colegii lor vor fi testați. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, potrivit conducerii DSP Arad, care se teme că riscul că noul coronavirus să se răspândească rapid este foarte crescut.

Vor fi verificate și mijloacele de transport cu care oamenii ajung la serviciu și merg apoi acasă, pentru că există informații că aceștia nu ar respectă masurile de prevenire a infectării cu COVID19. Pentru că în spitalul județean din Arad toate locurile pentru pacienți cu COVID19 sunt ocupate, și noile cazuri sunt direcționate spre spitalul din Ineu, iar autoritățile iau în calcul un scenariu mai puțin bun în urma testărilor: se ia în considerare deschiderea – în următoarele zile – a spitalului de campanie la Expo Arad.

Unitatea nu a mai fost folosită până acum și dispune de 280 de paturi. Totodată, în urma ședinței de astăzi, autoritățile vor anunța și ce alte măsuri vor lua pentru prevenirea și gestionarea infectărilor cu SARS-CoV-2 din Arad.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.