Ministrul Tineretului și Sportului în vizită la Arad

Social Sport

Joi, 27 august 2020, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a fost prezent la Arad. Cu această ocazie a vizitat atât bazele sportive aparținând municipalității cât și pe cele ale ministerului pe care îl conduce. Prima oprire a fost la Sala Sporturilor Victoria și bazinul de înot Delfinul, a urmat Complexul de Tenis din Subcetate și Patinoarul Municipal, apoi Bazinul de polo și Stadionul Gloria, iar ultima oprire a fost la Stadionul Municipal “Francis Neuman”, unde Ministrul Sportului a concluzionat:
„Încurajator! Sportul arădean trăiește, sportul arădean performează, există
baze sportive funcționale în Arad și cu siguranță pot fi unificate, iar condițiile pe care le oferă pot fi îmbunătățite, astfel încât aici să se poată pregăti în viitor nu numai arădenii, dar și loturile naționale.

Un complex sportiv național amenajat la Arad ar fi un punct de interes regional foarte mare. Ceea ce este cu adevărat important este că
avem concursul autorităților. Este mare lucru! De regulă, noi suntem cei care inițiem acest dialog și încercăm să le cerem autorităților locale să se implice, să-și asume noi responsabilități în zona sportului. De data aceasta, aveți cuvântul meu de onoare,a fost în sens invers. Ei au fost primii care au venit la noi să ne spună: vrem să realizăm un CSN, vrem să realizăm investiții, vrem să terminăm acest stadion”.
„Am profitat de prezența Ministrului Stroe la Arad pentru a-i cere sprijinul, în calitatea sa de reprezentant al Guvernului României, în realizarea la Arad a unui Centru Sportiv Național, având la dispoziție toată această logistică. Am încrederea că vom reuși acest lucru și în acest fel vom face un pas important și în domeniul sportului.” , a afirmat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Ministrul Tineretului și Sportului s-a arătat încântat de Stadionul Municipal pe care l-a comparat cu o ”bijuterie” și și-a mărturisit admirația față de autoritățile locale care au reuși să-l construiască exclusiv din fonduri locale.
„Faptul că realizezi o asemenea bijuterie din resurse proprii, din resurse locale spune multe despre viziunea extrem de solidă și articulată a autorităților locale arădene, în condițiile în care alții fie apelează la surse externe, fie pur și simplu, din păcate, se complac fără a avea posibilități de sport în orașele pe care le conduc” , a spus Ionuț Stroe.

Stadionul Municipal “Francisc Neuman” va fi inaugurat vineri, 28 august 2020,chiar de echipa fanion a orașului, UTA Arad cu ocazia meciului în care va întâlni pe FC Voluntari.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.